Varego11

Nen1010 en Nen3140 keuringen

NEN staat voor Nederlandse (NE) Norm (N). De periodieke NEN-keuring is in het leven geroepen ter bevordering van een veilige bedrijfsvoering van werkzaamheden nabij, aan of met elektrische objecten in het laagspanningsgebied. Dat wil zeggen: ten hoogste 1.000 volt wisselspanning en 1.500 volt gelijkspanning.

Periodieke keuringstermijnen

NEN 3140 schrijft de laatste regelgeving voor omtrent veilige arbeidsomstandigheden bij laagspanning in geval van bestaande elektrische installaties, machines en gereedschappen. De controle daarvan vindt periodiek plaats. De NEN-keuringstermijn is van toepassing op fabrieken, kantoren, woonhuizen, bouwplaatsen, schepen en alle andere plekken waar laagspanning voorkomt.

Verzekerd van een goedgekeurde installatie

Wanneer het een nieuwe elektrische installatie betreft, treedt de NEN 1010-norm in werking. NEN 1010 bestaat uit een reeks veiligheidsbepalingen die gelden bij het ontwerpen en aanleggen van elektrische installaties. De norm omvat geen wetten, maar afspraken en praktische richtlijnen die voor, alsmede door de markt zijn gemaakt. Nieuwe installaties kunnen eveneens rekenen op periodieke inspectie; de NEN 1010-keuring.

Varego Elektrotechniek onderschrijft de verschillende NEN-certificeringen. Indien u voor onze dienstverlening kiest, bent u verzekerd van een goedgekeurde installatie volgens de officiƫle richtlijnen van de Nederlandse Norm.