RUB07669

Led verlichting

Eén van de beste manieren, (zo niet dé beste) om de werking van elektriciteit te tonen, is door middel van licht. De evolutie van de lamp is de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Langzaam maar zeker begint de aloude gloeilamp terrein te verliezen aan en plaats te maken voor de razend populaire LED-lamp.

Varego Elektrotechniek is gespecialiseerd in het installeren van (veelal op maat gemaakte) LED-verlichting. Behalve de stijgende populariteit, is het duurzame karakter van de LED-techniek een belangrijke reden voor ons geweest om onze werkzaamheden hierop toe te spitsen.

Breed toepasbaar

LED is een afkorting voor Light Emitting Diode. Oftewel: lichtgevende diode. De techniek bestaat al sinds 1927, maar kende een trage start. Pas in de jaren 60 brak de LED-lamp door. Inmiddels zijn de lampjes niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. De opmars is hoofdzakelijk ontstaan door de vele technische ontwikkelingen van de afgelopen jaren; hierdoor is LED-verlichting breed toepasbaar gemaakt. Denk onder andere aan auto’s, televisieschermen en digitale billboards.

Veel voordelen

De andere reden van de rijzende vraag naar deze verlichtingssoort zijn de vele voordelen die LED-verlichting met zich meebrengt. Waaronder een hogere lichtopbrengst, zuiniger energieverbruik en langere levensduur. Tegenwoordig kan het type licht ook steeds meer mensen bekoren. Werden de LED-lampen voorheen nog koud en weinig sfeervol bevonden, tegenwoordig zijn er verschillende kleurtemperaturen verkrijgbaar – variërend van koel tot (extra) warmwit – waardoor de LED’s dit imago langzamerhand achter zich beginnen te laten.